Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Magnus, Måns

Sjuåring skadad vid skottdrama

Publicerad 2015-05-16

En 7-årig pojke och en 56-årig man fördes till sjukhus med lindriga skador efter ett bråk med skottlossning i Husby i nordvästra Stockholm.

Båda tros ha träffats av skott från ett mindre handeldvapen.

– De verkar bara ha kommit i vägen, ingenting tyder på att de har varit måltavlor, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Strax efter klockan 15 fick polisen in flera larm om ett bråk och eventuell skottlossning i Husby centrum i nordvästra Stockholm.

När de första patrullerna kom till platsen påträffades två skottskadade personer – en 7-årig pojke och en 56-årig man – som båda fördes till sjukhus med lindriga skador. Enligt uppgift till Aftonbladet träffades pojken i benet och mannen i ansiktet.

Teknisk undersökning

Till en början uppgav polisen att de förmodligen hade träffats av någon sorts luftvapen. Senare på eftermiddagen skrev polisen på sin hemsida att det rör sig om ett mindre handeldvapen.

– Polisinsatschefen sa ett mindre handeldvapen, men den tekniska undersökningen får visa vad det var för någonting. Det har vi inget facit på ännu, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

De skadade personerna hade ingen koppling till bråket.

– De verkar bara ha kommit i vägen. Patrullerna är fortfarande kvar och försöker prata med folk, men det är ingenting som tyder på någon form av uppgörelse eller att de här personerna har varit måltavlor, säger Eva Nilsson.

Ingen misstänkt

På lördagskvällen var det fortfarande oklart hur många skott som avlossats.

– Det finns olika uppgifter från vittnen, säger Eva Nilsson.
Janina Przybylski, biträdande stationsbefäl vid Västerortspolisen i Stockholm, säger att det ännu inte finns någon misstänkt gärningsman.

– Man jobbar på att försöka få fram vem det kan vara.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel.