Fyraåring allvarligt skadad av målbur

Publicerad 2011-09-04

En fyraårig flicka har skadats svårt efter att ha fått ett handbollsmål över sig i en inomhushall i Hemlingby i Gävle.

Hon vårdas nu på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Målet träffade henne över kroppen och huvudet, enligt polisen. Hon fördes till Gävle sjukhus med allvarliga skador, och flyttades senare till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hennes tillstånd är allvarligt men stabilt.

Bor i Gävle

Larmet om olyckan kom vid 15.12. Polisen har förhört vittnen och genomfört en fotodokumentation i idrottshallen. Enligt källor till Aftonbladet var flickan i idrottshallen och lekte med två syskon när olyckan skedde. Flickan bor i Gävle enligt polisen.

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada. I väntan på utredningen finns ingen misstänkt för brottet.

Liknande olyckor tidigare

Tidigare har det inträffat flera svåra olyckor där barn skadats och till och med omkommit i samband med att handbollsmål vält.

I januari 2009 omkom en åttaårig pojke på en skola i nordvästra Stockholm när ett mål välte över honom. En fritidsledare har åtalats för vålande till annans död och rättegången inleds senare i höst. Rektorn och biträdande rektorn utreddes också, men förundersökningen mot dem blev nerlagd eftersom brott inte kunde styrkas.

Senare under 2009, i november, fick en tioårig pojke i Göteborg svåra skador efter ett handbollsmål fallit över honom.