”Håll er borta från fönstren”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-22

Boende på Färgargatan ombeds stanna inomhus

Ingvar och Marianne Abrahamsson bor på Färgargatan där en av de misstänkta bomberna finns utplacerade.

– Vi är ombedda att stanna kvar i lägenheten och hålla oss borta från fönstrena, säger Ingvar Abrahamsson.

De evakuerade slussades bort i bussar.

Han berättar att de fick ett samtal av polisen kvart i fem på morgonen.

– De berättade om rånet och om de misstänkta bomberna. De sa åt oss att snabbt ta oss ner till entrén där vi skulle bussas från platsen. Jag trodde inte att det var sant, berättar Ingvar Abrahamsson.

Men när de kom ner till porten fick de och grannarna nya besked av polisen.

– Det var tydligen för farligt att gå ut så de sa åt oss att gå tillbaka till våra lägenheter och hålla oss borta från fönstrena. Så nu sitter vi i hallen och lyssnar på radion, säger Ingvar.

Är ni rädda?

– Nej men oroliga är vi såklart. Men rånet skedde ju redan klockan ett och då borde väl bomberna sprängts vid det här laget, säger Ingvar Abrahamsson.

”Det känns konstigt”

När Jessica Edin vid halv sjutiden på morgonen kom ut från sin lägenhet på Folkungagatan, nära Citypolisens lokal i Göteborg, gjorde hon stora ögon när hon såg avspärrningarna.

– Det här känns verkligen lite konstigt, säger hon till TT.

Runt henne lyser en mängd polisbilars blåljus. Överallt står poliser vid avspärrningarna och stoppar folk på väg till jobb och kollektivtrafik.

Hon var knappt mornad och skulle ta spårvagnen till jobbet på Järntorget, men vagnen var inställd på grund av bombhoten.

Hon kände inte till vad som hade hänt under natten och hennes fastighet tillhörde inte dem som evakuerades. Uppe i lägenheten fanns fortfarande hennes pojkvän och nu talade poliserna vid avspärrningarna om att även deras bostad eventuellt skulle utrymmas under förmiddagen.

– De verkar inte veta om vi ska lämna lägenheten eller ej. Det här känns väldigt osäkert, säger Jessica Edin till TT.

ANNONS