Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

”De hittade bara svansen”

Publicerad 2012-09-06

Ockelbovargen tog familjen Plyms hund ”Stella”

Josefin Plym tillsammans med sin dotter och hunden Stella.

Josefin Plym, 27, var ute för att mocka sina hästar.

När familjens hund ”Stella” smet ut från stallet trodde hon att hunden snart skulle komma tillbaka.

Men plötsligt hade en varg tagit ”Stella”.

– De hittade bara svansen, säger Josefin.

Josefin Plym från Ockelbo saknar familjens hund. I går kväll vid nio-tiden tog en varg deras hund "Stella".

Josefin var inne i familjens stall där även "Stella" befann sig.

– Hunden lekte med katterna i stallet. Sen sprang hon ut för att kissa, trodde jag. Men min man kom ut från garaget och sa att vargen hade tagit "Stella". Jag blev helt chockad och trodde inte det var sant, säger hon till Aftonbladet.

Hörde hundskrik

Josefin berättar att hon ute på vägen möter en jägare som säger till henne att han hört hundskrik.

– Han hade sett vargen komma med hunden, och sedan hörde han och min man skrik längre in i skogen. Sedan hade det slutat att höras. De hittade bara svansen, säger Josefin.

Jägaren, som hade fått tips om att vargen var i området kring familjens hus, hade haft vägarna förbi på vägen hem från skjutbanan, skriver Arbetarbladet.

– När jag stod på vägen får jag se vargen komma springandes med hunden i käften mitt på gården. Jag såg hur hunden sprattlade och skriken var fruktansvärda, säger jägaren till tidningen.

Varg har siktats i området tidigare

Enligt Arbetarbladet tror man nu att det är en och samma varg som under den senaste tiden synts till i trakterna kring Ockelbo. Polisen beslutade redan för en vecka sen att man ska använda skrämselåtgärder mot vargen och att den ska avlivas. Det pågår därför jakt mot vargen, enligt tidningen.

För familjen Plym väntar en tuff tid. Josefin och hennes man Morgan har ännu inte berättat för deras fyraåriga dotter Olivia om vad som har hänt.

– Just nu är det jättemycket frågor om vad som har hänt. Jag säger att "Stella" har blivit sjuk och tyvärr är uppe i himlen. Jag vill inte att hon ska bli rädd för att gå ut. Hon är bara fyra år, säger Josefin.