”Mat-Niklas” bränner sig under praon
Publicerad 2011-09-15
I kvällens avsnitt av "Niklas mat" får kocken Niklas Ekstedt ett rejält smakprov på den heta, indiska maten.
När han ska stoppa ned nanbröd i en 300 grader varm ugn känner han hur det bränner till.
– Det kändes som att benet smälte inne i armen, säger Niklas Ekstedt.
I avsnittet reser Niklas Ekstedt till New York för att praoa på den indiska restaurangen Junoon.
Där möter han stjärnkocken Vikas Khanna som visar Ekstedt hur man bakar nanbröd. Metoden visar sig vara enkel – men riskfylld.
– Can you see the fear in my eyes, säger Niklas Ekstedt till Khanna innan han för in armen i den över 300 grader varma ugnen för att lägga ned nanbrödet.
– Jag trodde inte att det skulle vara så farligt för de stod ju där och jobbade varje dag. Det kändes som att benet smälte inne i armen, säger han till Nöjesbladet.
Vad hände med armen efteråt?
– Håret brann ju upp på armen och sedan blev man väldigt öm. Som jag förstår det är det en vanesak och att man måste arbeta med det där väldigt länge. Man kan inte bara börja med att stoppa ner armen i ugnen.
Stjärnkocken Vikas Khanna bevittnade det hela med förtjusning.
– Det var ju det han förväntade sig. Han såg nog fram emot mitt lidande lite grann.
Gjorde du om det senare?
– Nej, det kommer jag aldrig mer att göra, säger Niklas Ekstedt som inte tror att något liknande skulle kunna hända i Sverige:
– Arbetsmiljöverket skulle aldrig godkänna det där, skrattar han.