Keanu Reeves åkte av banan i racingdebuten

Snurrade in i gräset

Uppdaterad 19.46 | Publicerad 19.19

Hollywoodstjärnan Keanu Reeves bilracingdebut i professionella sammanhang slutade med en avåkning.

Lite mer än halvvägs genom det 45 minuter långa loppet på legendariska tävlingsbanan Indianapolis Motor Speedway snurrade ”The Matrix”-stjärnan in i gräset vid utgången av kurva 9.

Keanu Reeves efter racet på tävlingsbanan Indianapolis Motor Speedway där han slutade på en 25:e plats.

Reeves, 60, tävlar i racingserien Toyota GR Cup och hade kvalat in som 31:a av de 35 bilarna. Som bäst låg han på en 21:a plats under racet och undvek framgångsrikt en krock redan på det första varvet. Nu slutade Reeves på en 25:e plats.

Keanu Reeves racingdebut i Indianapolis slutade med en avåkning.

Reeves bil, nummer 92, är döpt till BRZRKR (uttalas uttalas beserker), som även är namnet på han seriealbum.

Det är inte första gången som Keanu Reeves tävlar i racing. 2009 vann han kändisloppet Toyota Grand Prix i Long Beach.