Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Aptitlig skönhetbehandling

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-08-05

”Mmm, den här behandlingen vill man bara äta upp”

Jag har Chardonnay i pannan, Chianti i näsan och vindruvsblad i munnen.

Nya metoden kosmetisk gourmet ska behandla alla sinnen – och uppfanns av en kock och en chocolatier

Tryffel, choklad eller vin, välj det som smakar bäst. Ansikts- och kroppsbehandlingarna görs med de italienska naturprodukterna som bland annat lovar att bromsa hudens åldrande och dränera fett- och slagg­ansamlingar.

Egentligen är jag här för att testa tryffeln. Den sägs öka hudens elasticitet och ha en lyftande effekt. Men hudterapeuten Mia Özer på Paul de Vence

Esthetic Institute i Stockholm kastar en snabb blick på mitt ansikte och sätter stopp för det.

–?Du får inte göra tryffelbehandlingen, du har för känslig hy.

Det blir vin i stället. Låter ju gott.

–?Fast all alkohol är borttagen, påpekar marknadschefen Zarina Virsholm.

Är jag i en vingård?

Det är alltså inte med ett glas rött i handen som jag packas ned i vit frotté med en värmefilt underst. Däremot får jag dricka te gjort på vindruvsblad. Örtte med hallon smakar det ungefär.

Mia Özer rengör mitt ansikte och peelar med must av Sangio-vesedruvan från Chianti och jojoba-korn. Det luktar gott och jag börjar drömma mig bort. När hon masserar in ett serum gjort på Montalcinodruvan, aprikos och grapefrukt är jag nästan framme i en italiensk vingård. Det känns varmt av solen (eeeh, värmefilten) och så kommer jag på det – det gör ju inte ont!

Det bästa med kosmetisk gourmet är nämligen att man slipper plågsam pormaskklämning.

–?Fast jag rekommenderar att man tar en sån behandling innan en kur, för maximal effekt, säger Mia Özer.

Mmm, krämen ser god ut

Hon penslar på masken gjord på Chardonnaydruvor från Gardasjön, smultronjuice, ingefära och hallonhonung. Mmm, mera doftsensationer. Jag tittar i burken, krämen är rosa och ser god ut. Och den går faktiskt att äta, det är inga kemikalier i den.

När jag kliver upp ur frottén känner jag mig fräsch och lite vinglig – som en yr nyponros. De sa ju att det inte var någon alkohol kvar i vinet?

Sedan blir jag kissnödig, tvärhungrig och snuvig. Dränerande effekt, var det ja.

Får jag stanna här i en vecka?

Fakta/Kosmetika Gourmet

Johanna Ancarkrona

Följ ämnen i artikeln