Aftonbladet

Dagens namn: Uno

Pernilla Wahlgren: Fick kontakt med pappa Hans – genom ett medium

Stjärnan om beskedet från andra sidan: ”Jätteemotionellt”• Tankarna om en Allsångs-fortsättning • Bröllopet i september

Publicerad 2024-08-13 08.00

Pernilla Wahlgren fick en seans med ett medium under sin fullspäckade möhippa.

Nu berättar ”Allsång på Skansen”-programledaren att hon fick kontakt med sin pappa Hans Wahlgren på andra sidan.

– Det blev ju jätteemotionellt, säger hon till Aftonbladet.

Mitt i det hektiska sommarschemat med ”Allsång på Skansen” lyckades Pernilla Wahlgrens, 56, vänner att lura iväg henne på en minst sagt välplanerad och lyxig möhippa, som bland annat innehöll privatplan, lyxmiddagar, slott och burlesque-dans.

När Aftonbladet möter henne för en intervju inför sommarens sista ”Allsång på Skansen” berättar hon att möhippan även innehöll en seans med ett medium – där hon upplevde att hon fick kontakt med sin nyligen bortgångne pappa, Hans Wahlgren.

– Det var en otroligt sjuk, men häftig och rörande grej, säger hon.

Hon säger att hon generellt som offentlig person alltid är väldigt skeptisk mot medium eftersom man kan läsa sig till det mesta om henne och hennes pappa i tidningarna, men att den här personen kändes ”väldigt trovärdig”.

– Han gjorde det på ett väldigt, väldigt fint sätt och ja, jag kommer inte berätta vad han sa, men jag fick kontakt med min pappa via honom. Och det blev ju jätteemotionellt för att vi är så nära inpå och man ville bara höra att han hade det bra där på andra sidan. Och det sa han att han hade, så det blev så lugnande och fint.

Pernilla Wahlgrens mamma Christina Schollin och pappa Hans Wahlgren som gick bort i maj efter en tids sjukdom.

Då kommer beskedet om fortsättning på ”Allsång på Skansen”

Snart gör Pernilla Wahlgren sommarens sista ”Allsång på Skansen”-livesändning. Men huruvida hon stannar kvar för en tredje sommar på Skansen eller inte är inget hon vill avslöja än.

Traditionen är att allsångsledaren brukar ge besked under den sista kvällen, blir det så nu på tisdag?

– Ja, det kanske kan hända. Det kanske kan bli så, säger hon kryptiskt.

Medan samtliga avsnitt nådde över en miljon tittare förra året har bara två avsnitt nått över miljonstrecket i år och Pernilla Wahlgren har fått kämpa mot både fotbolls-EM och OS.

– Ja, det har varit lite otur kan man säga. Man får ju kämpa mot sporten och just sådana stora grejer som EM och OS, där även folk som i vanliga fall inte tittar på sport samlas och tittar så det är ju jättesvårt att stå emot dem. Men jag har hört att vi har hämtat hem det ganska bra på SVT Play, att folk tittar i efterhand istället.

Vad talar för och vad talar emot att du fortsätter en tredje sommar?

– Det känns som att den här rollen passar mig väldigt bra, eftersom allsången inte bara är att vara programledare, utan man ska kunna sjunga och showa och behärska att vara social och trevlig och kunna intervjua folk. Det känns som att jag är varm i den rollen. Och jag menar somrarna... jag tycker att jag har lyckats få in en rutin så att jag både kan åka iväg och trycka in en möhippa eller några semesterdagar. Så på så sätt så är det bara positivt. Sen är det reklamkarantänen som alla pratar om och jag får inte göra reklam för mina egna varumärken eller andra. Men allt i livet handlar ju inte om business heller.

Pernilla Wahlgren på årets Allsångspremiär.

Gifter sig igen i september – har inte bestämt klänning

Nu väntar ett andra bröllop med Christian Bauer, 58, som hon hade en liten och intim bröllopsceremoni med på Lidingö redan i slutet av 2023 så att pappa Hans Wahlgren, som var sjuk i cancer, kunde närvara och leda henne fram till altaret.

I september blir det istället ett bröllop i Marbella i Spanien. Christian Bauer har fått ta det mesta av planeringen eftersom hon har haft fullt upp med allsången.

– Jag har fortfarande inte bestämt vad jag ska ha för klänning. Jag har beställt två till nu som kommer på måndag. Men när jag gifte mig sist så bestämde jag ju bara någon timme innan bröllopet.

Christian Bauer och Pernilla Wahlgren.

Så du går inte till bröllopsbutiker och provar klänningar?

– Nej, det har jag inte gjort. Och sen... jag är ändå lite äldre och så, så det kommer ju inte bli det här gräddbakelsen med stort släp och slöja och grejer. Och jag har gift mig förut så då tror jag att man blir lite mer chill. Det roliga är den bröllopsklänningen som jag hade på mitt första bröllop med Emilio, den köpte jag i en vanlig butik, inte heller då i en bröllopsbutik.

Hur gör du med efternamnet, behåller du Wahlgren eller byter du?

– Jag har inte bestämt mig helt hundra, men kanske att jag lägger till Bauer. Men inte att jag byter efternamn, det kommer jag aldrig att göra.