Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Så mycket luft är det i din glass

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-06-17

Hur glassigt känns det att svalka sig i sommarvärmen med paketerad luft?

Nähä. Men det är precis vad du gör.

Intet ont anande.

Syre och kväve-och så lite fett och grädde. Där har du ingredienserna i gräddglassen som säljs i butikerna.

Dagens Nyheter har testat elva av de mest populära märkena på marknaden.De flesta glassorterna visar sig bestå till häften av luft.

Värstingen är GB:s gräddglass med hela 53 procent luft-vilket ger ett kilopris på mer än det dubbla i jämförelse med literpriset.

En anledning till luftdopningen är att glassen ska bli mjuk och smidig.

Men förutom omtanke om oss konsumenter ligger det också stora pengar i att sälja luft.

Häagen-Dazs får klart bäst testresultat i granskningen.

Johan Edgar

Följ ämnen i artikeln