The new potato salad med örtolja
The new potato salad med örtolja – en härlig potatissallad med både vanlig potatis och smarrig sötpotatis.
Passa på att göra den nu till sommaren när det finns goda färskpotatisar.
Recept från boken ”The new green salad” av Therese Elgquist.
Potatissallad – med örtolja
Grön bas
- 1 krm svartpeppar, nymalen
- 0.5 tsk flingsalt
- 1 msk olivolja
- 100 g ruccola
- 0.5 msk ramslök, torkade
- 500 g färskpotatis, ekologisk
- 2 sötpotatisar, medelstora
Topping
- smörgåskrasse
- 50 g parmesanost
- 1 dl helt bovete, torkat
Örtolja
- svartpeppar, nymalen
- himalayasalt
- 0.5 vitlöksklyfta
- 2 dl blandade färska örter, till exempel mynta, persilja och basilika
- 1 dl olivolja, kallpressad av god kvalité