Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

The new potato salad med örtolja

Potatissallad med örtolja

The new potato salad med örtolja – en härlig potatissallad med både vanlig potatis och smarrig sötpotatis.
Passa på att göra den nu till sommaren när det finns goda färskpotatisar.
Recept från boken ”The new green salad” av Therese Elgquist.

Potatissallad – med örtolja

  • Grön bas

  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 100 g ruccola
  • 0.5 msk ramslök, torkade
  • 500 g färskpotatis, ekologisk
  • 2 sötpotatisar, medelstora
  • Topping

  • smörgåskrasse
  • 50 g parmesanost
  • 1 dl helt bovete, torkat
  • Örtolja

  • svartpeppar, nymalen
  • himalayasalt
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 2 dl blandade färska örter, till exempel mynta, persilja och basilika
  • 1 dl olivolja, kallpressad av god kvalité

Gör så här