Bönan som är värd en mässa
Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-10-07
Hon vill ha den mörk.
Ren - utan tillsatser.
Och med 60-70 procents kakaohalt.
Elisabeth Silfverstolpe från Chokladakademien guidar dig rätt i chokladdjungeln inför helgens festival i Stockholm.
– Kakaobönan är precis som en druva - den har så många olika smaker. Det gör att en chokladbit kan smaka citrus, tobak, oliv, pepparkaka, ja, alla
möjliga smaker, säger hon.
Nära 50 utställare ha samlats inför Chokladfestivalen, som varar i tre dagar på Nordiska museet.
Under gårdagens smygstart provsmakade Elisabeth Silfverstolpe sex olika choklader, som hon beskriver och betygsätter.
Experten sätter plus på chokladen
Elisabeth Silfverstolpe testade sex choklader för Aftonbladets läsare på mässan i går.
Så väljer du bra choklad
Det här bör du titta efter om du ska köpa choklad:
Sara Johansson