Champinjonpastej med nötter på smörrebröd
En makalöst smaklig pastej som bara innehåller ingredienser från växtriket. Den kan ätas som den är men blir också perfekt på ett smörrebröd.
Recept från boken Smörgåstårtor och smörrebröd (Semic). Recept: Birgit NIlsson Bergström, foto: Åsa Dahlgren.
Champinjonpastej med nötter
Ingredienser
- honung
- soja
- svartpeppar
- 2 tsk sambal oelek
- 1 msk pressad citronsaft, eller mer
- 1 msk rosmarin, eller ½ kruka färsk rosmarin för varje matsked, hackad
- 1 msk timjan, eller ½ kruka färsk timjan för varje matsked, hackad
- 380 g gröna linser
- 150 g blandade nötter, till exempel valnötter och cashewnötter
- 1 vitlöksklyfta
- 2 vårlökar
- 1 lök, gul
- 2 msk margarin, mjölkfritt
- 250 g champinjoner, färska