Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Tobias, Tim

Smörrebröd med ostkvartett och lingonkokt päron

Smörrebröd med ost och lingonkokt päron.

Fyra sorters ostar på grovt danskt rågbröd ackompanjerat av ett lingonkokt päron.

Recept från boken Smörgåstårtor och smörrebröd (Semic). Recept: Birgit NIlsson Bergström, foto: Åsa Dahlgren.

Smörrebröd med ostkvartett och lingonkokt päron

  • Lingonkokta päron

  • 1 dl lingon, frysta
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk kardemumma, hel
  • 1 kanelstång
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 4 päron, små, t ex conference eller gråpäron
  • Smörrebröd

  • persilja
  • 60 g gräddädelost, cirka
  • 60 g brie
  • 8 skivor edamer , eller mindre
  • 100 g västerbottensost
  • smör
  • 4 brödskivor, t ex danskt rågbröd eller kavring

Gör så här

Följ ämnen i artikeln