Smörrebröd med ostkvartett och lingonkokt päron
Fyra sorters ostar på grovt danskt rågbröd ackompanjerat av ett lingonkokt päron.
Recept från boken Smörgåstårtor och smörrebröd (Semic). Recept: Birgit NIlsson Bergström, foto: Åsa Dahlgren.
Smörrebröd med ostkvartett och lingonkokt päron
Lingonkokta päron
- 1 dl lingon, frysta
- 1 stjärnanis
- 1 tsk kardemumma, hel
- 1 kanelstång
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 dl vatten
- 4 päron, små, t ex conference eller gråpäron
Smörrebröd
- persilja
- 60 g gräddädelost, cirka
- 60 g brie
- 8 skivor edamer , eller mindre
- 100 g västerbottensost
- smör
- 4 brödskivor, t ex danskt rågbröd eller kavring