Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Eugen, Eugenia

Tipset: Så grillar du bästa pizzan

Grilla vego (Norstedts).

Tv-kocken Paul Svensson ger recept och knep

Att baka pizza på klotgrillen är ingen självklarhet. Men för tv-kocken Paul Svensson är det både en oslagbar social företeelse och galet god mat.

Så här lyckas du med vårigt krispiga favoriter

Nu börjar det dra ihop sig till helg och i dag tipsar vi om att baka pizza på grillen. Helt enkelt att kombinera svenska ”favoritsporten” att grilla med den klassiska italienska pizzan.

Självklart kan man bomba på med vilken topping man vill, men här har vi hämtat inspiration från Paul Svenssons senaste kokbok Grilla vego (Norstedts).

Nedan följer recept på deg/tomatsås – samt två olika pizzaförslag.

En portion motsvarar 1 pizzabotten.

Tänk på att pizzadegen bör jäsa i minst 2,5 timmar innan den gräddas.

Pizzadeg

  • Ingredienser

  • 15 g salt
  • 800 g vetemjöl
  • 5 g olivolja
  • 450 g vatten
  • 15 g jäst, färsk

Gör så här

<div data-tipser-pid="5e8d80987eddb70001b3a4bf" data-tipser-view="compact"></div>

GRILLAD TOMATSÅS