Grillad ananas med rosépeppar och apelsin
Grillad ananas med rosépeppar och apelsin – här bjuder kocken Paul Svensson på grillad ananas med apelsinkrydda. – Njut som anansen som den är eller med lite lättvispad grädde.
”På den västindiska ön Guadeloupe såg jag en gång en stor vacker kvinna stå och grilla hela ananaser som hon pudrade med någon form av socker. Man kan tänka sig hur gott det var! Ananasen är utan tvivel drottningen bland frukter på grillen. Den är stor, har mycket sötma och är dessutom lite porös vilket gör att den suger i sig smaken av eld som en tvättsvamp. När du grillar söta saker är det viktigt att vända dem med jämna mellanrum och att inte låta dem komma för nära elden.”
Recepten från Paul grillar, av Paul Svensson, Norstedts.
Grillad ananas med rosépeppar och apelsin
Ingredienser
- 5 svartpepparkorn
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk kryddpeppar
- 1 msk socker
- 1 msk torkad apelsinkrydda, se recept
- 1 msk rosépeppar
- 2 ananaser
Torkad apelsinkrydda
- 1 tsk svartpeppar, hel
- 1 msk farinsocker
- 3 hela nejlikor
- 1 bit pomerans
- 1 kanelstång
Gör så här
<div data-tipser-pid="5e8d80987eddb70001b3a4bf" data-tipser-view="compact"></div>