Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Smörgåstårtans dag

Pastapaket med tomat, broccoli och sardeller

Fint och förföriskt De här pastapaketen serveras direkt nybakade från ugnen. Med smak av vitlök, peperoncino och basilika blir paketen lika fina som goda.

En riktigt god och lite ovanlig ­kombination av smaker. – Den blir dessutom snygg vid ­servering när man ugnsbakar den i folie, säger Paolo.

Cartoccio di orecchiette av Paolo Robert

Pastapaket med tomat, broccoli och sardeller

  • Ingredienser

  • salt och svartpeppar
  • 50 g färskriven parmesan
  • 10 basilika, blad (strimlade)
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 5 sardellfiléer, skurna i små bitar
  • 250 g körsbärstomat, skurna i små bitar
  • 1.5 torkad peperoncino, (chili)
  • 2 vitlöksklyfta, lätt krossade
  • 4 msk olivolja
  • 200 g broccoli, skuren i småbuketter
  • 350 g orecchiette, (torkad eller färsk) eller annan kort pasta

Gör så här