Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Italienska vegofärsbullar med spaghetti

Italienska vegofärsbullar med spaghetti

Doftande vegofärsbullar med italiensk touch i en härligt krämig och smakrik tomatsås. Med formbar färs är det enkelt att rulla stora fina bollar.

Italienska vegofärsbullar med spaghetti

  • Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • Tomatsås

  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 basilikastjälkar
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 375 g krossade tomater
  • 375 g passerade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, lätt krossad
  • 1 lök, gul, delad i halvor
  • 3 msk olivolja
  • Vegofärsbullar

  • 2 msk olja, till stekning
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 msk basilika
  • 2 msk persilja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 400 g formbar vegofärs

Gör så här

Följ ämnen i artikeln