Italienska vegofärsbullar med spaghetti
Doftande vegofärsbullar med italiensk touch i en härligt krämig och smakrik tomatsås. Med formbar färs är det enkelt att rulla stora fina bollar.
Italienska vegofärsbullar med spaghetti
Ingredienser
- 500 g spaghetti
Tomatsås
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 3 basilikastjälkar
- 1 tsk balsamvinäger
- 375 g krossade tomater
- 375 g passerade tomater
- 1 vitlöksklyfta, lätt krossad
- 1 lök, gul, delad i halvor
- 3 msk olivolja
Vegofärsbullar
- 2 msk olja, till stekning
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 1 tsk kinesisk soja
- 2 msk basilika
- 2 msk persilja
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 dl vatten
- 1 dl ströbröd
- 400 g formbar vegofärs