Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Vegofärsbullar med rödbetor och vitlökssås

Vegofärsbullar med rödbetor och vitlökssås

Vegofärsbullar med rödbetor och vitlökssås.
Sätt smak på färsen med rödbetor, kapris och senap. Servera med vitlökssås, sallad och klyftpotatis.

Färsbullar med rödbetor och vitlökssås

  • Vegofärsbullar

  • smör , till stekning
  • olivolja, till stekning
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kapris
  • 150 g rödbetor, färska
  • 500 g vegofärs kfp
  • Klyftpotatis

  • flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 700 g potatis
  • Sås

  • svartpeppar, efter smak
  • salt, efter smak
  • 2 krm vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här