Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Hemmagjorda gorbyspiroger

Hemmagjorda piroger som påminner om de klassiska gorbyspirogerna.

De godaste pirogerna gör du själv! De här påminner om klassiska gorbyspiroger och görs antingen med köttfärs eller sojafärs. Gör gärna dubbel sats, för det här är bra mat att frysa in och sedan värma lite snabbt när du är hungrig.

Recept ur boken ”Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd” av Kristina Eriksson.

Hemmagjorda gorbyspiroger

  • Ingredienser

  • 6.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 0.5 pkt jäst
  • Färsfyllning

  • 0.5 tsk oregano, torkad
  • 3 dl krossade tomater
  • salt och peppar
  • 250 g blandfärs, eller sojafärs
  • olivolja, att steka i
  • 0.5 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 gul lök
  • Pensling

  • 1 krm salt
  • 2 tsk vatten
  • 1 st ägg
  • Garnering

  • 1 msk bladpersilja, finhackad
  • Servering

  • råkostsallad

Gör så här