Hemmagjorda gorbyspiroger
De godaste pirogerna gör du själv! De här påminner om klassiska gorbyspiroger och görs antingen med köttfärs eller sojafärs. Gör gärna dubbel sats, för det här är bra mat att frysa in och sedan värma lite snabbt när du är hungrig.
Recept ur boken ”Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd” av Kristina Eriksson.
Hemmagjorda gorbyspiroger
Ingredienser
- 6.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2.5 dl mjölk
- 50 g smör
- 0.5 pkt jäst
Färsfyllning
- 0.5 tsk oregano, torkad
- 3 dl krossade tomater
- salt och peppar
- 250 g blandfärs, eller sojafärs
- olivolja, att steka i
- 0.5 röd paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 gul lök
Pensling
- 1 krm salt
- 2 tsk vatten
- 1 st ägg
Garnering
- 1 msk bladpersilja, finhackad
Servering
- råkostsallad