Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor
Agnello al forno con patate e piselli – lamm i ugn på italienskt vis
Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor. Här är Paolo Robertos goda, italienska recept där lammköttet marineras i vin, vitlök och kryddor.
Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor
Marinad
- 2 krm svartpeppar
- 1.5 tsk salt
- 1.5 msk rosmarin, torkad
- 4 lagerblad, smulade
- vitlöksklyftor, skivade
- 0.5 l vitt vin
Lamm
- svartpeppar
- salt
- olivolja
- färsk rosmarin
- 2 dl vitt vin
- 500 g frysta ärtor
- 2 vitlöksklyftor
- 2.5 rödlökar
- 1.5 kg potatis
- 2 kg blandade bitar av lammkött, t.ex. bitar av lammbog, kotletter och lammstek