Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Eugen, Eugenia

Rissallad med rostade grönsaker

Rissallad med rostade grönsaker

Rissallad med rostade grönsaker. Rosta grönsaker i ugn och blanda med ris så kan du bjuda på en matig sallad med italienska smaker. Paolo Roberto står bakom receptet.

Insalata di riso

Rissallad med rostade grönsaker

  • Ingredienser

  • olivolja
  • 0.5 msk timjan, finhackad
  • 15 basilikablad , strimlade
  • 12 hasselnötter
  • 1 broccolistånd, à ca 250 g
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 gul paprika
  • 2 röda paprikor, grillade och inlagda
  • 12 körsbärstomater
  • 200 g kokt skinka, helst italiensk
  • 150 g fontinaost, eller taleggio
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl långkornigt ris
  • Dressing

  • svartpeppar
  • salt
  • 1 pressad vitlök
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja

Gör så här