Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Eugen, Eugenia

Jordnötsdipp

Servera jordnötsdipp med krispiga grönsakstavar

Denna jordnötsdipp är inspirerad av vår fars hemliga recept som vi har burit med oss i många år. Den är magiskt god och har många gånger varit festens höjdpunkt. Här bjuder vi på vår egen variant. Servera den med krispiga grönsaksstavar, på mackan eller till tapas – egentligen till vad som helst.

Recept från ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani med foto av David Back, Kakao förlag.

Jordnötsdipp

  • Ingredienser

  • 0.5 tsk himalayasalt
  • 2 tsk kokossocker
  • 1 dl koriander, hackad
  • 0.5 lime, saften
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 spansk chilipeppar
  • 1 tomat
  • 2 dl rostade och saltade jordnötter

Gör så här