Rustikt napolitanskt påskbröd
Rustikt napolitanskt påskbröd – baka ett bröd att bryta i påsk. Skär smakrik salami, bacon och ost till fyllningen. Här är Paolo Robertos recept på ett gott bröd med italienska smaker. Tänk på att brödet ska jäsa i 3,5 timmar!
Rustikt napolitanskt påskbröd
Casatiello napoletano
Ingredienser
- 4 ägg, helst bruna
- 1 uppvispat ägg, för pensling
Degen
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk socker
- 120 g ister, skuret i små bitar
- 8 dl vetemjöl
- 4.5 dl vatten, ljummet
- 2 tsk salt
- 50 g jäst
Fyllning
- 0.5 dl parmesan, färskriven
- 0.5 dl pecorinoost, färskriven
- 125 g lagrad ost, skuren i små tärningar
- 100 g bacon, skuren i små bitar
- 150 g salami, skuren i små bitar