Prova en pils till parmaskinkan
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-10
Tips från pilsnergubben
Spröda grönsaker, örtig kyckling, citrusmjäll fisk, melon med parmaskinka.
Den lätta sommarmaten kräver ljust, friskt öl med humlekaraktär.
Välj en pils – av tysk typ. Här är de bästa:
Jever Pilsner
Tyskland 1506, 12,90 kr, 33 cl, 4,9 %
Stram med torra toner av metall, mogna rågkorn och honung. Rejält, strävt humlebesk.
Old Gold
Spendrups 1441, 13,90 kr, 33 cl, 5,0 %
Ädel smak med klass och klang av friskt gröna omogna päron. Aromatisk humlesyra.
Bitburger
Tyskland 1565, 10,40 kr, 33 cl, 4,8 %
Elegant maltig och ren, krispigt torr smak med citrustoner. Örtigt välhumlad beska.
Wisby Pils
Spendrups 1570, 13,90 kr, 33 cl, 5,0 %
Torrt sädig och sprittande blommig med toner av äppelkärnor. Tydlig humle-beska.
Hallands Pilsner
Krönleins 1400, 10,40 kr, 33 cl, 5,2 %
Frisk komposition av gröna äppelklanger och mjuka malttoner. Återhållsam beska.
Vimmerby Pilsner
Åbro 1458, 11,90 kr, 33 cl, 5,2 %
Klassiskt svensk lagersymfoni av färskt rågbröd och friska äppelskal. Snäll beska.
Nils Oscar Pils
Nils Oscar Company 1454, 16,10 kr, 33 cl, 5,0 %
Kraftfullt och örtigt rund med inslag av läder, granbarr och citrus. Tufft kryddbesk.
Riedenburger Pils
Tyskland 1571, 13,30 kr, 33 cl, 4,7 %
Kravmärkt och ofiltrerat, mjukt brödigt med inslag av citrus och mogen persika.