Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Vendela

Vegetarisk lasagne med chèvre och spenat

Vegetarisk lasagne

Lasagne med chèvre och spenat är en välgörande och god rätt som är perfekt till måndagens middag. Servera gärna med en härlig grönsallad, rostade pinjenötter och lite extra riven ost.

Vegetarisk lasagne med chèvre och spenat

  • Ingredienser

  • riven ost, till exempel parmesan
  • grovmalen svartpeppar
  • salt
  • 200 g chèvre
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk mjöl
  • 3 msk smör
  • 500 g spenat, fryst
  • torkade kryddor, till exempel oregano, timjan, rosmarin
  • 1 tsk honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyfta
  • 11 paket lasagneplattor

Gör så här