Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Hur lyckas jag med marängen?

Uppdaterad 2019-11-05 | Publicerad 2007-10-23

Hej Tina,

Jag fullkomligt älskar citronmarängpaj, men de senaste gångerna jag gjort den så blir inte marängen riktigt bra. Den vätskar sig och rinner ut och det ser oaptitligt ut. Det händer bara ibland och jag vet inte vad jag gör annorlunda.

För mycket/lite socker? Vispat för länge?

Tacksam för alla tips!

Mvh Malin

Hej Malin

Min stora favorit också! Jag gör varmvispad maräng. Det blir jättebra!

4 äggvitor 2½ dl socker Rivet skal från ½ citron

Koka upp ett vattenbad. Häll socker, äggvita och citronskal i en passande glasskål. Ställ glasskålen i vattenbadet och vispa tills sockret löst sig. Känn efter med fingrarna. Ta upp skålen ur vattenbadet och fortsätt att vispa till en fluffig maräng. Förvara den i frysen eller kylen tills du ska använda den.

Lycka till!

Mvh Tina Nordström