Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sverker

Skånsk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Dessa skånska pepparkakor trivs alldeles utmärkt tillsammans med antingen gorgonzola eller med smör och en smakrik ostskiva. Strunta i färdigköpta och lägg till detta till julbaksrepertoaren istället. Om man är en kardemumma-fantast kan man även pudra lite över kakorna direkt när dom kommit ut ur ugnen.

En portion ger 20 kakor.

Kakdegen behöver ligga svalt i minst 3 timmar innan den gräddas, vilket inte är inräknat i tidsberäkningen.

Skånska pepparkakor recept

  • Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 2.5 msk mjölk
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 tsk pepparkakskryddor, eller hälften så mycket ingefära + hälften så mycket kanel
  • 3 dl ljus sirap

Gör så här

Följ ämnen i artikeln