Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Ostkakans dag

Halstrad gösfilé med timjanrotsaker och vitvinssås

Vitvinssås passar perfekt till gösfilé, spätta eller torsk.

Halstrad gösfilé med timjanrotsaker och vitvinssås – det låter väl jättegott?
Det är elever på restaurangskolan i Stockholm som tipsar om denna rätt på temat: ”Svensk mat förr och nu – ”gamla” råvaror i nytänkta recept”

Halstrad gösfilé med timjanrotsaker och vitvinssås

  • Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 50 g rättika
  • 150 g rotselleri
  • 250 g morötter
  • 500 g gösfilé, eller torsk
  • Vitvinssås

  • salt och peppar
  • 5 msk grädde
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här