Fräsch cheesecake blir fin avslutning
Uppdaterad 2020-05-18 | Publicerad 2003-04-19
Du är förstås påskbizzi med att koka ägg och skära fina skivor av laxen. Gör då den här uppfriskande kakan i morgon i stället.
Glad påsk!
Det här behöver du
(8 personer)
150 g digestivekex
50 g smör
Fyllning:
250 g philadelphiaost
250 g kesella
1,5 dl florsocker
1 krm salt
2 citroner
3 ägg
24 cm springform
6 passionsfrukter
Så här gör du
1. Sätt igång ugnen på 175 grader.
2. Kör digestivekexen till smulor i matberedare eller lägg dem i en plastpåse och puckla på dem med något stort och hårt.
3. Blanda smulorna med smöret och tryck ut den degen i formen. Den bör gå ett par centimeter upp på kanterna.
4. Förgrädda skalet i ugnen i 10 minuter.
5. Tvätta citronerna och riv skalet. (Ta bara en om du inte gillar syrligt.)
6. Blanda osten, kesellan, florsockret, saltet, äggen, det rivna citronskalet och saften från en av citronerna i en bunke. Rör ihop till en smet.
7. Fyll det förgräddade skalet med smeten.
8. Grädda 30 minuter i ugnen.
9. Låt kakan svalna i formen och garnera med passionsfrukt. Sockra lite om du tycker det blir för syrligt.
Gott att dricka till
Kaffe är ju fantasilöst men passar alldeles utmärkt.
Vill du ha något drickbart
godis till så pröva marsala:
Vecchioflorio (8403) Italien, 59 kronor (37 cl).
Tipset
Kesellan i smeten gör kakan
lite magrare. Om det är
oväsentligt för dig så kan du ta 500 g philadelphiaost i stället.
Citroncheesecake
Jon Hansson