Kurderna stoppade IS men sviks av världen
Bland syriska olivlundar och berg ligger den lilla staden Afrin som snabbt blivit centrum för världsomspännande konflikt. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan släppte lös sin militär på staden i januari och veckan tog de över kontrollen.
Det verkar inte vara ett bekymmer för Erdogan att kurderna som styrde Afrin är allierade med USA och att Turkiet och USA är allierade genom militäralliansen Nato.
Innan Turkiets anfall hade Afrin varit relativt förskonat från det krig och kaos som präglar Syrien. Här spirade i stället något som kallats en feministisk och demokratisk revolution.
Skrämmande frid
Men friden i Afrin blev alltmer skrämmande för Erdogan. Ju starkare kurderna i Syrien växte, desto räddare blev han att de skulle väcka den kurdiska frihetskampen i Turkiet. Behovet av en yttre fiende är också stort för Erdogan, som lyckats förvandla sig från folkvald president till envåldshärskare.
Det finns fler områden som styrs av kurder längs Syriens nordliga gräns. Erdogan har nu meddelat att hans avsikt är att beta av dem ett efter ett tills det kurdiska styret är utplånat. Om han måste tänker han kriga ända in i norra Irak.
Räknar med att komma undan
Frågan är om Erdogan, som vet hur viktigt Turkiet är för att kunna begränsa flyktingströmmen från Afrika till Europa är, räknar med att omvärlden kommer att se mellan fingrarna på detta.
Vi hyllade kurderna när de gjort det omöjliga och stoppade terrorsekten IS. Men kvinnorna med kalasjnikovs som slogs för sin frihet i Kobane står åter igen i skottlinjen.
Världssamfundet, USA och andra Nato-medlemmar kan inte låta Turkiet krossa kurderna i Syrien utan att agera.