Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Magnus, Måns

”Böcker är egentligen bara bra lögner”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-07-31

Johanne Hildebrandt tipsar om den bästa sommarläsningen

Johanne Hildebrandt vill dras in i boken med en gång och föredrar trovärdighet framför långa beskrivningar.

Vilket är ditt bästa boktips?

– Jag tycker att man ska läsa Jens Lapidus snabba casch. Den är kanonbra. Den är snyggt skriven och trovärdig. Boken handlar om Stureplansgangsters och för mig så är Stureplan en förvirrande och konstig miljö och här får man insikt hur det egentligen funkar. Den är underhållande och man kan verkligen inte släppa den. Kanonbok!

Vad läser du själv för böcker?

– Jag har mest läst faktaböcker de senaste åren vilket är jätte tråkigt och nu sitter jag och läser Hemingway, Låter kanske som en jätte klyscha men jag fick den i julklapp och ska snart träffa den personen som gav den till mig i julklapp. Sen tycker jag att hon, Marian Keyes är bra. Henne håller jag också på att läser. Jag har precis börjat på den och läser just nu den mer än Hemingway.

Hur tycker du att en bra bok ska vara?

– Jag vill dras in i boken på än gång och inga långa utvikningar. Det tråkigaste jag vet är när man beskriver ett landskap i fyra sidor då orkar inte jag. Sen så ska man tro på saker och ting, det ska vara trovärdigt. Det ska inte vara så att det är exempelvis en reporter som gör research och gör saker som en vanlig reporter inte skulle göra. Man måste kunna köpa berättelsen, för böcker är ju egentligen bara bra lögner.

Läs också:

Se intervjun här:

Se fler författarintervjuer

aftonbladet.se

Bokrecensioner

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Följ ämnen i artikeln