Livet i bergsbyn och Europas mat
Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.
Publicerad 2012-12-17
STJÄRNAN VÄLJER. Plura Jonsson, 61, musiker och tv-personlighet, tipsar om två favoritböcker.
Hos oss i Sovinjak
Richard Swartz
(Resereportage/Prisma)
”Sovinjak är en liten by i Istrien belägen högt upp på ett berg. Här får vi följa livet och människorna i denna by.
Jag letade egentligen efter en annan bok att rekommendera när jag fick syn på denna, och mindes vilka underbara timmar jag spenderade med ’Hos oss i Sovinjak’.
Den kom ut 2001 och har teckningar av Stig Claeson.”
Blå forell och svart tryffel – Gastronomiska strövtåg
Joseph Wechsberg
Matbok/Gebers
”Den här kom på svenska 1956 med förord av Tore Wretman. boken är en kulinarisk rundresa i Europa och dess förnäma restauranger under första halvan av 1900-talet.
Nu får man nog söka på antikvariat för att hitta den, men det är väl värt att leta.”
AFTONBLADET