Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Emil, Emilia

Livet i bergsbyn och Europas mat

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Publicerad 2012-12-17

Plura.

STJÄRNAN VÄLJER. Plura Jonsson, 61, musiker och tv-personlighet, tipsar om två favoritböcker.

Hos oss i Sovinjak

Richard Swartz

(Resereportage/Prisma)

”Sovinjak är en liten by i Istrien belägen högt upp på ett berg. Här får vi följa livet och människorna i denna by.

Jag letade egentligen efter en annan bok att rekommendera när jag fick syn på denna, och mindes vilka underbara timmar jag spenderade med ’Hos oss i Sovinjak’.

Den kom ut 2001 och har teckningar av Stig Claeson.”

Blå forell och svart tryffel – Gastronomiska strövtåg

Joseph Wechsberg

Matbok/Gebers

”Den här kom på svenska 1956 med förord av Tore Wretman. boken är en kulinarisk rundresa i Europa och dess förnäma restauranger under första halvan av 1900-talet.

Nu får man nog söka på antikvariat för att hitta den, men det är väl värt att leta.”

AFTONBLADET

Följ ämnen i artikeln