Så odlar du körsbärspaprika hemma
Uppdaterad 2018-07-03 | Publicerad 2018-03-13
Satsar du på att odla lite mer unika grönsaker i vår?
Då är körsbärspaprikan ett härligt tillskott till samlingen.
Det här behöver du för att odla den hemma.
Den lilla paprikan med mycket smak går att äta både som en liten tapasrätt fylld med godsaker eller varför inte i en mustig ungersk köttgryta där du vill få till lite hetta. För körsbärspaprikan är utseendet till trots lika mild i smaken som en körsbärstomat utan snarare en ganska het chili.
För dig som vill satsa på att odla den hemma går det alldeles utmärkt – allra bäst går det om du har ett växthus eller åtminstone en varm solig plats på en balkong eller uteplats.
Snabba på
Om du är sugen på att testa att så körsbärspaprikan gäller det att snabba på. Redan i februari mars är det läge att så den inomhus för att sedan plantera ut när frostrisken är över.
Så den i såjord och placera den I ljust läge med 20-25 graders värme. Täck den med klar plast försedd med lufthål. Efter groningen kan den stå något svalare. När du planterar ut den så får det gärna vara i växthus men om du inte har ett växthus så kan du placera den i en kruka eller låda i ett varmt läge.
Skördetiden är juli-oktober.
Källa: Impecta.se och Ungersmat.se