Fem middagar

Baconinlindade kycklingfiléer

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-25

Tillagningstid 20 minuter
1 portion = 582 kcal
Antal portioner: 4

Ingredienser

500 gram kycklingfilé
100 gram fetaost fett 16 %
2 msk mango chutney
70 gram bacon
1 förp Pommes Chateau
400 gram broccoli

2 msk mango chutney att servera till

Instruktioner

Skär ett snitt i kycklingfiléerna. Fyll dem med fetaost och mango chutney. Snurra ett bacon runt varje filé. Fäst med tandpetare. Stek kycklingen i fettet från baconet. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Stek dem i 15 minuter i 225 grader. Servera med klyftpotatis, kokt broccoli och mango chutney.

Bakad lax med kapris och tomatsalsa

Tillagningstid 40 minuter
1 portion = 525 kcal
Antal portioner: 4

Ingredienser

500 gram lax
2 msk alg fisk kryddblandning från Ridderheims eller lite citronpe

salsa:

50 gram gul lök i bitar
300 gram tomater i bitar
3 msk kapris
1 msk honung
2 msk olivolja
1 msk pressad lime
salt och peppar
1 kg potatis
1 dl finhackad dill

Instruktioner

Dela fisken i 4 portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan ned i en ugnsfast form. Strö på Alg+ fisk. Stek fisken i ca 12 minuter i 200 grader. Gör salsan strax innan du ska äta, annars vattnar den sig. Blanda lök, tomater, kapris, honung, olivolja och pressad citron i en skål. Smaka av med salt. Servera den varma laxen med salsa och kokt potatis.

Bulgur och kycklingrisotto

Tillagningstid 30 minuter
1 portion = 393 kcal
Antal portioner: 4

Ingredienser

4 port bulgur, (kan ersättas med couscous)
100 gram rödlök i skivor
2 klyftor vitlök
2 msk matolja
400 gram kycklingfilé i bitar
1 tsk kardemumma
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
salt och peppar
300 gram tomat i bitar
4 st konserverade persikor i bitar

Instruktioner

Koka bulgur som det står på paketet. Stek rödlök och pressad vitlök i hälften av oljan. Lägg löken åt sidan. Stek kycklingen i resten av oljan. Se till så att kycklingen är genomstekt. Krydda med kardemumma, spiskummin, koriander, gurkmeja, salt och peppar. Blanda bulgur, kycklingfilé, lök, tomat och persikor.

Cannelloni med goda grönsaker

Tillagningstid 40 minuter
1 portion = 343 kcal
Antal portioner: 4

Ingredienser

1 klyfta vitlök
1 st gul eller röd paprika
100 gram aubergine, 1 styck
120 gram zucchini, 1 stor
70 gram palsternacka, 1 stor
1 st morot
60 gram gul lök, 1 lök
3 dl grönsaksbuljong
3 msk olivolja
15 gram färsk basilika
350 gram cannelloni, 8 st rör
30 gram parmesan i bit
50 gram gorgonzola
salt och peppar

Instruktioner

Gör gärna så här: Sätt ugnen på 180 grader. Skala moroten, palsternackan och löken. Skölj zucchinin, paprikan och auberginen. Skär allesammans i fina små tärningar. Finhacka vitlöken och låt smälta i oljan i en traktörpanna och lägg sedan i resten av grönsakerna. Fräs ihop i några minuter tills alla grönsakerna fått fin färg, finhacka 5-6 blad basilika och rör i. Smaka av med salt och peppar. Låt koka upp en kastrull med 5 l vatten och 2 msk salt. Lägg i cannellonirören och låt koka i två minuter. Tag ur och lägg i kallt vatten. Stuva in grönsaksröran med en sked och lägg det som blir över i en ugnsfast form. Lägg de fylldarören ovanpå och häll försiktigt på buljongen. Skiva gorgonzolan tunt och lägg på rören. Sätt in i ugnen i 30 minuter. Riv över parmesan och servera med lite basilika på toppen.

Aubergine och mozzarellagratäng

Tillagningstid 90 minuter
1 portion = 593 kcal
Antal portioner: 4

Ingredienser

800 gram aubergine i skivor
4 msk olivolja

tomatsås:

1 klyfta vitlök, pressad
100 gram gul lök, finhackad
8 dl krossade tomater
1 tsk salt
2 msk socker
250 gram Mozzarella light (Galbani, SantaLucia)
3 dl couscous eller quinoa (quinoa är glutenfritt)
150 gram blandad sallad
8 st svarta oliver i vatten

Instruktioner

Lägg aubergineskivorna på ett skärbräde. Strö på salt. Låt aubergineskivorna ligga så en stund. Torka dem med hushållspapper, vänd och gör likadant på andra sidan. Lägg auberginerna på en plåt. Ringla över 3 msk olivolja. Stek i 250 grader i ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden.

Tomatsås: Fräs all lök i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, salt (pröva dig fram mängdmässigt)och socker. Låt såsen koka i ca 15 minuter.

Varva aubergine, mozzarella i skivor samt tomatsås i en ugnsfast form. Sluta och börja med tomatsås.Stek gratängen i 50 minuter i 225 grader.

Servera kokt couscous, salladsblad och oliver till.