Baka smalt i helgen!

Uppdaterad 2011-09-02 | Publicerad 2010-03-26

På helgen finns det alltid en anledning att unna sig något gott. Viktklubb bjuder på ett litet annorlunda recept på paj. Dessutom muffins med banan och ananas!

Amerikansk kola och hallonpaj

Amerikansk kola och hallonpaj

Tillagningstid 20 minuter
Antal portioner: 8
1 portion = 219 kcal
Ingredienser:
397 gram kondenserad mjölk (en burk)
8 st digestive fullkorn
50 gram flytande margarin
2 dl vaniljyoghurt
4 dl hallon, frysta eller färska
Instruktioner:
Ta av papppret från konservburken. Lägg burken (oöppnad) i en kastrull med vatten så det täcker. Koka burken i 2 timmar(utan lock). Se till så att det finns vatten som täcker hela tiden. Häll av vattnet och låt burken svalna i kastrullen i 30 minuter. Öppna burken med en konservöppnare. Mjölken har blivit en tjock kolasås. Kör under tiden digestivekex och margarin i en matberedare. Bred ut kaksmulorna i en smord form med löstagbara kanter. Packa kaksmulorna med en matsked. Bred på kolasås och vaniljyoghurt. Toppa med vackra hallon. Njut!

Recept: Kristina Eriksson/Viktklubb

Banan och ananasmuffins

Banan och ananasmuffins

Tillagningstid 30 minuter
Antal portioner: 6
1 portion = 213 kcal
Ingredienser:
2 st  ägg
4 msk  socker
2 dl  vetemjöl
1 dl  fiberhavregryn
1.5 tsk  bakpulver
1 dl Turkisk Yoghurt
1 st  mosad banan
2 skiva ananasskivor i fina bitar
25 gram grovt riven mandelmassa
Instruktioner:
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, fiberhavregryn (eller vanlig havregryn)och bakpulver i en skål. Tillsätt blandningen samt turkisk yoghurt till äggsmeten. Blanda. Fördela smeten i 6 stora muffinsformar (se bilden) eller 12 vanliga muffinsformar. Använd dubbla formar annars rinner smeten gärna ut. Blanda banan och ananas på en tallrik. Fördela frukten på muffinsen. Strö på riven mandelmassa. Grädda muffinsen i 200 grader i 10-15 minuter.

Recept: Kristina Eriksson/Viktklubb