Fira helgen med två festliga desserter
Uppdaterad 2011-07-15 | Publicerad 2011-07-06
Sommargott i helgen med vit chokladsås i fokus
Kanske har du precis gått på semester. Hur som helst är du värd en smarrig dessert nu när det är helg. Välj mellan två smala och goda.
Frukt med vit chokladsås
Tillagningstid: 15 minuter
1 portion = 187 kcal
Antal portioner: 4
Ingredienser
100 gram vindruvor i halvor
2 dl hallon (gärna frysta)
2 st kiwi i skivor
1 st banan i skivor
1 st apelsin i skinnfria klyftor
50 gram vit choklad
1 dl naturell yoghurt 3 % fett
Instruktioner
Blanda frukten. Lägg den i 4 vackra glas. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i micron. Blanda choklad och yoghurt. Ringla blandningen över frukten. Ät och njut.
Frysta bär med het vit chokladsås
Tillagningstid: 10 minuter
1 portion = 202 kcal
Antal portioner: 4
Ingredienser
300 gram frysta blandade bär
1 dl Kelda Lagalätt (5%-ig grädde)
100 gram vit choklad
1 tsk potatismjöl
2 tsk vatten
Instruktioner
1. Hetta upp Lagalätt i en kastrull.
2. Låt chokladen smälta däri.
3. Rör ut potatismjölet i vattet och tillsätt det under omrörning. Krämen blir då lite fylligare. Tag genast av kastrullen från värmen.
4. Fördela de frysta bären på fyra tallrikar eller i skålar och häll den heta såsen över. Servera genast.