Tre tips till midsommarlunchen

Publicerad 2015-06-18

Lyxa till det och bjud midsommargästerna på en meny som både är god och snäll mot formen
 

Sill i romsås

Ingredienser för 4 portioner (237 kcal per portion)
200 g avrunnen inlagd sill
0,5 st rödlök
2 dl créme fraiche, 17 %
80 g röd kaviar
1 dl hackad dill
2 msk hackad gräslök

Gör så här:
1. Häll av lagen från sillen ochpeta bort kryddorna. Skär i mindre bitar.
2. Blanda med lök, crème fraiche, caviar, dill, gräslök och smaka av med salt och peppar.
Vill du ha fler goda och smala recept? Bli medlem i Viktklubb idag  >>

Matjessill på kavring

Ingredienser för 8 portioner (182 kcal per portion)
125 g kavring
40 g smör
125 g finhackad matjessill
3 dl gräddfil
1 dl finhackad gräslök
50 g finhackad rödlök
1 msk finhackad dragon
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk gelatinpulver
10 st rädisor i tunna klyftor

Gör så här:
Kör bröd och smör i en matberedare. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar botten (lägg plastfilm i botten). Blanda sill, gräddfil, gräslök, rödlök, dragon och vitlök i en bunke. Låt gelatinpulvret svälla några minuter i en kopp tillsammans med 1 msk kallt vatten. Ställ koppen i hett vatten så att det löser sig. Häll gelatinet i sill- och gräddfilsblandningen. Häll blandningen ovanpå kavringen. Ställ kallt i några timmar. Garnera med rädisor.
Du hittar fler tips inför midsommarhelgen här  >>

Crepes med vaniljkesella och jordgubbar

Ingredienser för 4 portioner (205 kcal per portion)
1 dl siktad dinkel eller vetemjöl
2 dl mjölk, mellan 1,5 %
1 st ägg
Salt
1 msk flytande margarin
2 dl vaniljkesella
5 dl jordgubbar
2 tsk citronskal

Gör så här:
Vispa ihop dinkel och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Vispa till en slät smet. Stek pannkakor av smeten, ta 1/2 dl smet per pannkaka. Vik ihop pannkakan till en grotta och fyll den med vaniljkesella, skivade jordgubbar och finrivet citronskal.

Följ ämnen i artikeln