Fiskgryta med smaker från Marocko
Publicerad 2015-12-17
Under december la vi till tio nya vegetariska recept, skapade av Viktklubbs matinspiratör Markiz Talhaoui, i receptdatabasen. Här bjuder vi på ett av de nya recepten:
Fiskgryta med smaker från Marocko
Ingredienser för 4 portioner (266 kcal per portion)
250 g hälleflundra (eller annan vit fisk)
250 g kokt torskfilé (eller annan vit fisk)
1 msk olivolja
1 st gul lök
1 st vitlökstklyfta
3 st tomater
100 g selleri
2 st lagerblad
1 tsk gurkmeja
1 msk färsk ingefära
1 pkt saffran
1 st fiskbuljong
2 dl vatten
1 msk tomatpuré
400 g potatis
Salt & peppar
Gör så här
1. Hacka lök, vitlök, selleri och tomaterna.
2. Hetta upp olivolja i en gryta. Fräs grönsakerna i 5 minuter under lock.
3. Tillsätt lagerbladen, gurkmeja, saffran och färsk riven ingefära (alt 1 tsk torkad malen ingefära). Rör runt. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda i 5 minuter.
4. Tillsätt vattnet, fiskbuljong och rör ner tomatpurén. Låt sjuda i ytterligare 15 minuter.
5. Skala och skiva potatisen tunt. Tillsätt potatisen och fortsätt sjuda på låg värme i 20–25 minuter.
6. Skär fisken i mindre bitar.
7. När potatisen börjar blir klar är det dags att tillsätta fisken, lägg på locket och låt sjuda i 10 minuter till. Det är viktigt att inte överkoka fisken, den ska falla isär när du sätter en gaffel i.
8. Smaka av med salt och peppar.