Ju mer varierat du äter, desto lättare att går du ner i vikt

Uppdaterad 2015-12-09 | Publicerad 2015-08-04

Forskning visar nämligen att de som vågar experimentera och äta mer varierat både har lättare att såväl hålla sin vikt som att gå ner i vikt.

Skulle du våga testa namn som ajvar, ceviche eller chimichurri på tallriken? Eller håller du dig hellre till köttfärssås och spaghetti eller köttbullar med potatis och brunsås? Är du den förstnämnda typen är det bara att gratulera. Enligt en ny studie från Cornell Food and Brand Lab är det bättre att äta en rik variation av ovanliga livsmedel. De som experimenterar och har en äventyrligare inställning till mat har nämligen bättre förutsättningar att såväl hålla som att minska midjemåttet än de som håller sig till en mer liksidig kost, skriver MåBra.

Bevisar att man inte behöver begränsa sig

Undersökningen genomfördes i USA med 502 kvinnor. Och de som ätit mest varierat och inkluderat lite ovanligare mat som seitan (en slags glutenbaserad köttersättningsprodukt), kimchi eller polenta i sin kost, ansåg sig både äta nyttigare och vara mer fysiskt aktiva än de som hade en mer ensidig och traditionell kost. De resultaten är intressanta, menar forskarna, och tyder på att man både kan hålla och gå ner i vikt – utan att behöva begränsa sig eller gå på stränga dieter.
Så tycker medlemmarna själva om Viktklubb

Källa: MåBra

Följ ämnen i artikeln