Valborgsgäster? Bjud på en smal trerätters meny

Publicerad 2015-04-07

Lyxa till det och bjud valborgsgästerna på en trerätters middag som både är god och snäll mot formen.
 

Snittar med härlig räkröra

Ingredienser för 6 portioner (104 kcal per portion)
6 st skivor av en baguette
150 g skalade räkor
50 g ishavsrom
1 dl minifraiche
25 g finhackad rödlök
2 msk finhackad dill
1 st citron

Gör så här:
1. Lägg brödskivorna på ett uppläggningsfat.
2. Blanda räkor, ishavsrom, minifraiche, rödlök och dill.
3. Fördela röran på brödskivorna. Garnera med citronskivor och dill.

Grillad korianderlax

Ingredienser för 6 portioner (347 kcal per portion)
900 g lax (6 st urbenade portionsbitar med skinn)
1,5 msk koriander (hela frön)
1,5 krm kajennpeppar
0,75 msk flytande honung
3 msk olivolja
1,5 tsk havssalt
3 krm nymalen svartpeppar
4,5 msk färsk koriander

Gör så här:
1. Rosta korianderfröna i en torr stekpanna tills det knäpper om dem. Stöt fröna lätt i en mortel.
2. Blanda kajenn, honung och olivolja i en skål och smaka av med salt och peppar. Rör i korianderfröna.
3. Salta och peppra på laxen. Grilla den med skinnsidan ner cirka tre, fyra minuter. Vänd och grilla andra sidan.
4. Pensla på kryddblandningen mot slutet, dekorera med färsk koriander och servera med valfritt tillbehör.

Passar bäst med rostad majssalsa! Men passar också bra med: En smarrig sallad, mangosalsa, ugnspotatis, kokt potatis, ris eller couscoussallad.

Bärsallad med kesella

Ingredienser för 6 portioner (204 kcal per portion)
3 st rutor mörk choklad
375 g vaniljkesella
1,5 st lime
1,5 st granatäpple
750 g färska jordgubbar

Gör så här:
1. Dela jordgubbarna och lägg i en skål. Gröp ur alla kärnor från granatäpplet och lägg i skålen. Dela limen och pressa ut saften. Blanda om och fördela i 4 skålar eller glas. Toppa med vaniljkesella.
2. Hacka chokladbitarna grovt och strö över kesellan.