Veckans recept

Publicerad 2015-06-23

Stekta auberginer med feta och tomatsås – 157 kcal per portion

Ingredienser för 4 portioner

10 g färsk dragon
30 g rödlök
150 g fetaost
400 g aubergine
Till tomatsåsen
1 tsk torkad basilika
Salt och peppar
1 tsk flytande honung
400 g krossade tomater
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
100 g gul lök

Gör så här

1. Gör först tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
2. Häll på tomaterna och tillsätt honung, salt, peppar och torkad basilika. Låt koka ihop under 10 minuter.
3. Skiva auberginen i tunna skivor. Strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn aubergineskivorna runt om.
4. Lägg upp på tallrikar och häll på tomatsåsen. Smula över fetaost. Skala och skiva rödlök och strö på osten. Toppa med färsk dragon.

Till receptet  >

Följ ämnen i artikeln