Denise tipsar dig om kvällens middag

Uppdaterad 2014-10-16 | Publicerad 2014-09-04

Denna fredag till ära bjuder jag dig på två helt nya 5:2-recept. Dessa två recept kommer tillsammans med ett flertal andra 5:2-recept snart att publiceras på Viktklubb. Håll utkik!

Tortilla med köttfärs

Ingredienser för 2 portioner (334 kcal per portion)

2 persiljekvistar
2 msk gräddfil
10 st gula och röda körsbärstomater
En tredjedels rödlök
1 tsk tacokrydda
200 g nötfärs
4 st salladsblad
2 st små tacobröd, 20 cm i diameter
Gör så här:
1. Lägg tacobröden på en tallrik. Fördela salladsblad på varje tortilla. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn färsen någon minut. Tillsätt krydda och lite vatten och stek några minuter.
2. Skala och hacka hälften av löken och skär den andra hälften i ringar. Blanda ner den hackade löken i färsen och fördela på salladsbladen.
3. Dela tomaterna och lägg på färsen och toppa med rödlöksringar och persiljekvist. Lägg på en klick gräddfil.

Vegetariska risrullar

Ingredienser för 4 portioner (262 kcal per portion)

12 st rispapper/risblad
1 msk rostade sesamfrön
0,5 dl hackad färsk koriander
Saften av en halv lime
1 krm vitpeppar
2 msk sweet chili
2 msk soyusoja
50 g sockerärter
10 cm gurka
1 msk sesamolja
1 tsk riven ingefära
5 g röd chili
1 dl cashewnötter
100 g vitkål
1 st morot
Gör så här:
1. Skala och skiva moroten. Lägg morot, vitkål, nötter, chili och ingefära i en matberedare och mixa till ett grovt ris. Hetta upp en stekpanna med lite sesamolja och bryn blandningen någon minut.
2. Skär gurkan i små tärningar och strimla sockerärter fint. Blanda ner i stekpannan tillsammans med soyusoja, sweet chilisås, salt och peppar. Pressa över lime och blanda ner koriander. Ta av från värmen.
3. Blötlägg varje risblad i ett fat med vatten, en och en och lägg upp bladet på en skärbräda när det känns mjukt, cirka 20 sekunder. Fördela grönsaksblandningen i mitten på risbladet och rulla ihop till en wrap.
4. Lägg på ett fat eller en bricka och strö på lite sesamfrön. Servera med soyusoja, sesamfrön och ärtskott.

Smaklig måltid!