Veckans recept

Publicerad 2015-06-23

Biff med krispiga potatisar och dragonsås – 348 kcal per portion

Ingredienser för 4 portioner

40 g babyspenat
Salt och peppar
500 g rostbiff
2 msk olivolja
1 st köttbuljongtärning
2 dl mjölk
2 msk vitt matlagningsvin
1 msk torkad dragon
1 st gul lök
500 g potatis

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°. Skala och koka potatisen i saltat vatten 5-8 min. Häll ut vattnet genom ett durkslag och ruska runt potatisarna så de blir lite rufsiga runt om.
2. Lägg på en plåt och ringla över olja och salta. Rosta potatisarna mitt i ugnen ca 20 min. Rulla runt potatisen nån gång så de blir krispiga och gyllene.
3. Stek lök mjuk i en kastrull utan att få färg. Tillsätt dragon, vin, mjölk och smula ner buljongen. Koka ihop till en sås, ca 5 min.
4. Skär köttet i skivor och hetta upp en stekpanna. Stek på båda sidor i olja, ca 2 min. Salta och peppra.
5. Låt köttet vila 3 min och servera sedan med den krispiga potatisen och spenat.

Till receptet  >

Följ ämnen i artikeln