Veckans recept

Publicerad 2015-03-25

Vegetarisk soppa från det franska lantköket – 336 kcal per portion

Ingredienser för 4 portioner

4 msk aioli
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
1 l grönsaksbuljong
1 st citron
2 dl kokta kikärtor
0,5 g saffran
1 krm salt och peppar
400 g delade tomater
1 st zucchini
1 st aubergine
3 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
2 st gula lökar

Gör så här

1. Hacka lök och vitlök. Skär zucchinin och aubergine i bitar. Fräs löken i oljan och tillsätt vitlöken efter ett tag. Tillsätt zucchini och aubergine.
2. Fräs tills de fått färg. Salta och peppra. Tillsätt tomater, saffran, rivet citronskal, pressad citron och kikärter. Häll på buljong och koka i 10 minuter. Strö i hackad dill och gräslök. Servera med aioli.

Till receptet  >

Följ ämnen i artikeln