Veckans recept
Publicerad 2015-11-13
Vegetariska risrullar - 262 kcal per portion
Ingredienser för 4 portioner
12 st rispapper/risblad
1 msk rostade sesamfrön
0,5 dl hackad färsk koriander
Saften av ½ lime
1 krm vitpeppar
2 msk sweet chili
2 msk soyusoja
50 g sockerärtor
10 cm gurka
1 msk sesamolja
1 tsk riven ingefära
5 g röd chili
1 dl cashewnötter
100 g vitkål
1 st morot
Gör så här
Skala och skiva moroten. Lägg morot, vitkål, nötter, chili och ingefära i en matberedare och mixa till ett grovt ris. Hetta upp en stekpanna med lite sesamolja och bryn blandningen någon minut. Skär gurkan i små tärningar och strimla sockerärtor fint. Blanda ner i stekpannan tillsammans med soyusoja, sweet chilisås, salt och peppar. Pressa över lime och blanda ner koriander. Ta av från värmen. Blötlägg varje risblad i ett fat med vatten, en och en och lägg upp bladet på en skärbräda när det känns mjukt, cirka 20 sekunder. Fördela grönsaksblandningen i mitten på risbladet och rulla ihop till en wrap. Lägg på ett fat eller en bricka och strö på lite sesamfrön. Servera med soyusoja, sesamfrön och ärtskott.
Till receptet >>
Jenny Konradsson