Allt-i-ett-rätt med kyckling
Uppdaterad 2019-01-10 | Publicerad 2016-04-13
Ingredienser för 4 portioner (354 kcal per portion)
1 kg rödbetor
2 tsk olivolja
1 tsk salt
4 st vitlöksklyftor
3 kvistar färsk rosmarin
500 g kycklingfilé
2 tsk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
50 g chévre
2 dl mild kvarg naturell
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Fördela rödbetorna på en plåt och vänd runt i olja och salt.
2. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och dra loss rosmarinen från kvistarna. Fördela på plåten och rosta mitt i ugnen 20 min.
3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen gyllene på båda sidorna i olja. Salta, peppra och låt steka klart i ugnen med rödbetorna de sista 10 min. Använd gärna ugnstermometer, kycklingen är perfekt vid 68°.
4. Mosa chèvren och innehållet från de rostade vitlöksklyftorna med en gaffel och rör runt med kvarg. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera kycklingen med rostade rödbetor och chèvresåsen.