Smal trerätters-meny
Uppdaterad 2014-02-28 | Publicerad 2014-02-13
Gör en lyxig, romantisk middag som är både god och snäll mot formen
Snittar med härlig räkröra
6 snittar (104 kcal per port)
1 baguette skuren i 6 skivor
150 g skalade räkor
50 g ishavsrom
1 dl minifraiche
25 g finhackad röd lök
2 msk finhackad dill
1 citron
Gör så här:
Lägg brödskivorna på ett uppläggningsfat. Blanda räkor, ishavsrom, minifraiche, rödlök och dill. Fördela röran på
brödskivorna. Garnera med citronskivor och dill.
Kalvytterfilé med Sechuanpepparsky och pappardelle
4 portioner (458 kcal per port)
500 g kalvfilé (kalvytterfilé)
1,5 msk flytande margarin (80 % fett)
0,5 dl peppar (sechuanpeppar)
1 st schalottenlök
0,5 klyfta vitlök
1 msk färsk ingefära
1 dl torrt vitt vin 12 %
4 dl köttbuljong (helst kycklingbuljong)
1 msk majsenamjöl 1 msk
4 portioner kokt pasta (välj parpadelle som är en bred tagliate)
250 g svamp (helst ostronskivling)
1 dl färsk oregano
1 msk Lätt Cremefraiche (Arla)
0,5 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här:
1. Börja med såsen. Fräs schalottenlök, vitlök, ingefära och sechuanpeppar i en kastrull (med hälften av margarinet), tillsätt vitt vin och kycklingbuljong och låt såsen sjuda i ca 15-20 minuter. Sila såsen ner i en ny kastrull, låt den sedan koka upp och red av med maizena. (blanda maizenan i lite vatten först). Lämna såsen på den avstängda plattan på lätt varmhållning.
2. Bryn köttet i en stekpanna tills det har fått en fin yta. Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 170º i ca 10-15 min tills det har en innertemperatur på 54º.
3. Stek svampen i det flytande margarinet och oljan.
4. Koka den färska pastan i lättsaltat vatten i ca 1 min. Häll av pastan i ett durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt svamp, färsk oregano, lätt crème fraiche samt salt och peppar i pastan och blanda alltihop.
5. Hetta upp såsen om den svalnat. Skär upp köttet och servera tillsammans med pastan, såsen och gärna lite grönsaker till.
Citroncrepes med hallonsås
4 portioner (163 kcal per portion)
0,5 dl vetemjöl
1 dl mellanmjölk
1 st ägg
1 msk margarin
1 äggula
0,25 dl socker
0,5 dl kaffegrädde
0,5 msk finrivet citronskal
0,5 msk pressad citron
100 g frysta hallon
0,5 msk vatten
1 msk florsocker
1 tsk florsocker till garnering
Gör så här:
1.Vispa mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, äggen och saltet. Vispa till en slät smet.
2. Stek pannkakorna i margarinet i en stekpanna (gärna av teflon).
Fyllningen
3. Blanda gulor, socker och grädde i en kastrull. Sjudpå låg värme samtidigt som du rör tills fyllningen tjocknat. Blanda i skal och saft. Låt svalna.
4. Fyll pannkakorna med citronkrämen. Vik ihop till paket. Lägg i en smord form. Gratinera i 275 grader i 2-3 minuter.
Hallonsås
5. Kör hallon, vatten och socker i en matberedare. Servera crepsen varma tillsammans med hallonsåsen. Sikta över lite florsocker.