Veckans recept

Publicerad 2015-03-13

Fylld avokado med sesamräkor och krispig sidosallad – 319 kcal per portion

Ingredienser för 4 portioner

3 st avokado
300 g skalde räkor
2 st lime
1 msk riven ingefära
1 msk sesamolja
0,5 tsk sambal oelek
2 tsk flingsalt
200 g vitkål
1 knippe rädisor
2 st morötter
1 tsk rosépeppar
1 tsk rapsolja

Gör så här

1. Dela avokadofrukterna och pilla ur kärnorna. Kläm lite limesaft över. Tärna en av avokadofrukterna.
2. Lägg räkorna i en skål tillsammans med den tärnade avokadon. Blanda resten av limesaften med övriga ingredienser till marinaden och blanda i räkorna.
3. Strimla vitkålen, skiva rädisorna, skala morötterna och fortsätt skala långa remsor, blanda med salt, rosépeppar och olja.
4. Lägg en avokadohalva på varje tallrik, toppa med räkor, strössla över sesamfrön, dekorera med limeklyftor. Servera salladen till.

Till receptet  >

Följ ämnen i artikeln