Veckans recept

Publicerad 2015-11-13

Matig sallad med rostade grönsaker och kycklingfilé – 359 kcal per portion

Ingredienser för 4 portioner

500 g potatis i bitar
6 st skivade morötter
1 msk olivolja
1 tsk salt
200 g vitkål, alternativt spetskål
0,5 st rödlök
Saften från 1 st lime
1 dl hackad persiljablad
1 tsk örtkrydda
500 g kycklingfilé
1 msk olivolja

Gör så här

Fördela skalad och delad potatis och skivade morötter på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna så de får en fin stekyta. Låt stekas klart i ugnen ca 10 min. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 68°. Fördela tunt hyvlad kål och tunna lökringar direkt på plåten med potatisen. Använd gärna mandolin eller osthyvel. Pressa över lime och toppa med persilja och örtkrydda.

Till receptet  >>

Jenny Konradsson

Följ ämnen i artikeln