Veckans recept

Publicerad 2015-11-13

Fänkål och citronsoppa – 338 kcal per portion

Ingredienser för 4 portioner

200 g finhackad gul lök
1 msk olivolja
600 g potatisar i bitar
400 g fänkål i bitar
13 dl grönsaksbuljong
2 tsk finrivet citronskal
1 dl finhackad bladpersilja
2 st finhackade vitlöksklyftor
2 msk finrivet citronskal
4 skivor formbröd
4 skivor grovt bröd

Gör så här

Fräs löken i olja i en gryta. Den ska bli glansig. Blanda ner potatis och fänkål och låt det fräsa med i några minuter. Tillsätt buljong och låt soppan koka i 20-25 minuter. Tillsätt citronskal. Mixa soppan slät med en mixerstav. Späd ev soppan med mer buljong.
Gremolata: Blanda persilja, vitlök och citronskal. Rosta brödet och skär det i tärningar. Servera gremolata och brödtärningar till. Ät bröd till.

Till receptet  >>

Jenny Konradsson

Följ ämnen i artikeln